Vilket är det bästa kreditkortet?

Det frågar sig säkert många och sanningen är att det förmodligen finns lika många svar som det finns personer som frågar. Vad du ska använda kortet till, hur ofta och hela din livsstil spelar in när det gäller att avgöra vilket kort som passar just dig bäst. Skulle du tjäna på att ha en lägre ränta eller lägre avgifter för köp eller uttag? Det beror på hur ofta du kommer att använda kortet och hur mycket av krediten du tror att du kommer ha använt vid varje givet tillfälle.

Du kan enkelt jämföra olika kreditkort på de olika jämförelsesidorna på nätet för att få en uppspaltning av vilka avgifter som korten innebär, vilken ränta du får och vilka andra typer av förmåner som kommer med kortet. Förmåner kan till exempel vara poäng på det du handlar, rabatter, extra försäkringar vid resor och mycket annat.

Olika kort har olika bonussystem som du kan växla in till varor, rabatter, bensin eller pengar att handla för. Ett av det bästa bensinkorten anser vi vara Circle K Mastercard.

Detta kanske passar dig som handlar ofta med hjälp av ditt kreditkort. Bokar du resor med kortet finns det ofta reseförsäkringar och avbeställningsskydd kopplat till kortet, vilket är något som kan vara bra att ha för dig som reser mycket. Du kanske dessutom ska hålla utkik efter ett kort där du kan samla poäng på dina flygresor. Ska du istället använda kortet för större utgifter, till exempel istället för butikernas egna avbetalningsplaner, så kanske en låg ränta är att föredra framför poäng och bonusar. Ska du betala av på beloppet under en tid, så kan det också vara bra att ha en låg aviavgift och administrationsavgift. Idag finns en mängd kort med kredit på marknaden och med lite efterforskning kan du hitta det kort som passar dig allra bäst.